Безпрецедентна е суша е обхванала Европа. Във Франция повече от 100

...
Безпрецедентна е суша е обхванала Европа. Във Франция повече от 100
Коментари Харесай

Сушата в Европа добива застрашителни размери

Безпрецедентна е суша е обхванала Европа. 

Във Франция повече от 100 общини останаха без питейна вода.  Правителството образува спешен щаб, който да изготви проект за справяне със обстановката. За 93 района е издадена заповед за понижаване на потреблението на вода. Властите дефинираха сушата като най-тежката в историята на Франция. 

Долината на река, откъдето идва съвсем една трета от селскостопанската продукция на Италия, също е изправена пред бедствена обстановка. Нивото на водата в реката е с 2 метра по-ниско от междинното за сезона.  В Обвалден, високо в швейцарските Алпи, извикаха армията, с цел да избави кравите, предава Българска телеграфна агенция.

Докато планинските потоци в алпийската страна пресъхват, военните хеликоптери бяха изпратени предходната седмица, с цел да транспортират големи контейнери с вода до пасищата от езерата изпод, в опит да предотвратят стадата да умрат от жадност. Нидерландия тази седмица разгласи народен дефицит на вода, до момента в който управляващите в Полша вкараха ограничавания за реки, в това число Висла, най-дългата в страната, където равнищата на водата са спаднали покрай рекордни ниски равнища.

Във Варшава фериботните служби по Висла бяха спряни за седмица предишния месец поради ниското равнище на водата. Учените считат, че летните суши могат да се трансфорат в норма в Западна Европа - четири от последните пет лета са били извънредно сухи - заради резултатите от изменението на климата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР